maanantai 28. marraskuuta 2016

Loimun D-pojille hieno viikonloppu

D-Mustat pelasi toisen pooliturnauksen korkeimmassa A-poolissa. Joukkueita oli mukana Loimun lisäksi Vammalasta kaksi, Fiesta ja Focus, Lempäälästä Jyry Mustat.

Edellisessä turnauksessa Raisiossa, Jyry oli voittanut kaikki pelinsä ja lähti myös ehdottomana ennakkosuosikkina tähänkin turnaukseen.

Loimulla oli heti ensimmäinen peli Jyryä vastaan.

Loimu – Jyry 2-1 (17-25,25-23,15-12)
Peliä pelatiin tasaisissa merkeissä alusta loppuun. Tämä peli oli kahden hyvin samantyyppistä lentopalloa pelaavan joukkueen kovaa vääntöä. Molemmillä joukkueilla oli hyvä syöttö, tosin hieman eri tyyppinen. Loimu syöttää kovaa hypäriä kun taas Jyry hyppyleijaa.

Pelin parempi syöttävä joukkue oli tällä kertaa Loimu. Jyry ei saanut palloa nousemaan passarille vaan suurin osa hyökkäyksistä lähti paljon irti olevista palloista. Näin Jyryn vahva hyökkäys ei päässyt juhlimaan.

Ensimmäisen erän loppu puoliskon Jyry oli selkeästi parempi. Toiseen erään Loimu lähti huomattavasti paremmalla asenteella ja veikin erää selvin numeroin. Etenkin Ronin erittäin vahva syöttö ja hyökkäyspeli teki tuhoja läpi ottelun. Erän lopussa Jyry kaunisteli lukemia muutamalla pisteellä.

Kolmas erä meni samoin tasaisissa merkeissä. Joukkueet pelasivat todella laadukasta D-lentopalloa. Peli oli erittäin hyvää pelaamista molemmilta joukkueilta. Voitto olisi voinut mennä kummalle tahansa, tällä kertaa sen kuitenkin korjasi Loimu.

Focus – Loimu 1-2  (15-25,25-14,11-15)
Toinen peli ja hieman jopa pelätty VaLePa Focus vastaan.

Peli lähti Loimun viedessä 100-0. JA pelin voiton kulminaatio olikin varmaan juuri ensimmäisen erän selvä voitto. Vaikka VaLePa voittikin toisen erä vielä selvemmin oli kuitenkin luotto omiin vankka.

Erätauolla pojille muistuteltiin ”oman tahdon ja halun” merkitystä. Tämä tuotti ilmeisesti tulosta ja kolmannen erän voitto Loimulle, samoin koko ottelun.

Loimu – Fiesta 2-0  (25-19,31-29)
Kolmas peli ja vastaan toinen VaLePa. Tässä vaiheessa oli selvää että, paikka A-poolissa jatkuu. Väsymys myös alkoi painamaan viimeiseen peliin. Loimun kova pelityyli on kuluttava ja voimia vievä. Onneksi pojat ovat kovakuntoisia ja jaksavat puristaa turnauksen loppuun vaikka jaloissa alkaakin painamaan. Etenkin syötössä näkyi rasitus, lukuisina syöttövirheinä.

Ensimmäinen erä hoidettiin rutiinilla mutta sitten tuli hieman hyväolontunne puseroon ja kuvitelma että kaikki tapahtuu itsestään ja tästä voidaan kävellä voittoon. Silloin vastustaja käytti tilaisuuden ja iski heti erän alkuun. Kymmenen pelatun pallon jälkeen Loimu oli 2-8 tappiolla. Alkoi pitkä ja uuvuttava taistelu. Piste pisteeltä kurottiin Fiestan etumatkaa umpeen. Lopussa molemmilla oli muutamia eräpalloja. Lopulta Loimu oli kuitenkin vahvempi ja uskalsi tehdä parempia suorituksia.

Rohkeus palkittiin 2-0 voitolla. Samalla A-poolin turnausvoitto oli tosiasia.

Yhteenveto.
Pooliturnaus on hyvä muoto pelata, pelit ovat todella tasaisia. Tässä turnauksessa vain yksi peli meni kahdessa erässä poikki, siinäkin toinen erä päättyi vasta 31 pisteeseen.

Peli on kehittynyt kolmessa viikossa. Kunto riittää pelaamaan kolme kovaa peliä, vaikka vaihtopelaajia ei ole yhtään. Helpon pallon pelaamiseen pitää jatkossa keskittyä vielä enemmän, se osa-alue ontuu eniten. Nyt taas harjoitellaan hieman lentopalloa ennen seuraavaa turnausta. Huipulle nouseminen on tehty. Jatkossa vaaditaan vielä kovempaa tekemistä sillä, huipulla pysyminen vaatii enemmän kuin sinne nouseminen.