sunnuntai 21. lokakuuta 2018

C-Mustien A-pooli turnaus 20.10.

20.10. Loimu Mustat toimi turnausisäntänä kun C-poikien SM sarja varsinaisesti käynnistyi. Tasonmittatusturnauksessa Mustat selvittivät tiensä SM sarjan korkeimpaan A-pooliin. Muut joukkueet olivat JyväsLentis, Kempele ja Lempäälän Jyry. Loimulle entuudestaan tuttuja oli Jyry, tosin ei ihan nyt pelaavalla kokoonpanolla sekä, JyLe. 
Jobin postia tuli joukkueelle pari päivää ennen turnausta. Samuel oli sairaana eikä voinut osallistua turnaukseen. Hyvä asia puolestaan oli se että kuusi pelaajaa oli terveenä. Näin voitiin osallistua turnaukseen. 
Yhden pelaajan poissaolo asetti kuitenkin omat haasteen. Liberon tontille vakiintunut Nikke pelasi turnauksen keskellä, tehden muutaman hyökkäyspisteenkin. Myös vieraalla paikalla oli Jimi, joka pelasi YP:n tontilla ja varsin mallikkaasti hoitikin hyökkäämisen. 

Loimu - LeJy 2-0 (25-12,25-18)
Turnauksen ensimmäinen peli oli LeJyä vastaan. Loimun vahva syöttö pehmitti vastustajan melko nopeasti. Toisessa erässä oli vaikeitakin hetkiä kun ensimmäisessä erässä "ei tarvinnut kuin syötellä". Erän loppupuolella tilanne oli tiukka, kunnes Jiri kolmella perättäisellä valtavan kovalla lyönnillä teki tilanteen selväksi. Ero joukkueiden välillä oli suurempi kuin mitä numerot näyttivät. 

KempeLe - Loimu 0-2 (15-25, 20-25) 
Toisen pelin vastuja olikin sitten totaalisesti eri tasoa. Tässä välissä oli pelipaikka vaihtunut Ammattikoululta tuttuun saliin kauppikselle. 
Alkuvalmistelut hoidettu huolella ja kaikki oli valmista. Poikien aivan huikea lataus peliin näkyi joka tilanteessa. Itseluottamus omaan ja kaverin tekemiseen oli käsin kosketeltavissa. KempeLe on hyvä joukkue mutta, tässä pelissä Loimu ei antanut heille mitään mahdollisuuksia. 

Loimu - JyLe 0-2 (20-25, 20-25)
Ennen viimeistä peliä olivat molemmat joukkueet varmistaneet paikkansa seuraavassakin turnauksessa A-pooliin. 
Turnauksen kaksi ehdottomasti parasta joukkuetta kohtasivat selvittäen turnauksen järjestyksen. Loimu aloitti erien alut todella vahvasti. Parin kolmen pinnan johto ei kuitenkaan kauaa kantanut. Ensimmäistä erää Loimu vei 18 pisteeseen mutta lopussa JyLe meni menojaan. Toinen erä oli alkupalloja lukuunottamatta vastustan hallintaa. Lopussa hieman numeroita kaunisteltiin. 
Tästä pelistä joukkue sai tappiosta enemmän oppia kuin voitosta. Henkisen kantin pitää yksilöillä kasvaa ja säilyttää focus tulevassa tilanteessa ja nopeasti nollata pienet epäonnistumiset. "Historia on jo tehty, sitä ei voi muutaa. Tulevaisuus on omissa käsissä, siihen pitää uskoa ja keskittyä". 
Pelillisesti, fyysisesti ja taidollisesti Loimu pystyy haastamaan myös JyLen tasoisen joukkueen. Sen tämänpäiväinen turnaus opetti. 

Loimun turnauksen tavoite täyttyi, paikka A-poolissa ja kovissa peleissä jatkuu. Seuraavaan turnaukseen on kuitenkin kuukausi aikaa. Sitä ennen joukkueella B-turnaus ja monta treeniä, jossa ehditään harjoittelemaan taas sormi- ja hihalyöntiä. 

Toni

Tilastoa turnauksesta
Syöttö, 40%, 22/-15
Nikke 36%, 6/0
Nooa 50%, 4/+1
Roni 32%, 6/-2

Hyökkäys, 48%, 70/+46
Jiri 67%, 26/+22
Roni 32%, 14/+4
Jimi 52%, 11/+6

Torjunta, 5
Jiri 2
Roni 2
Teemu 1

VO, 43% exil. 20/-16
Jiri 45%, exil. 7/-5
Nooa 75%, exil. 3/-1
Teemu 42%, exil. 4/-1

Plus/miinus, +13
Jiri +11
Nooa +6
Teemu +3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti