sunnuntai 12. marraskuuta 2017

D-turnaus Sastamalassa 11.11.2017

Salosta starttasimme lauantaiaamuna Roopen kanssa kohti Sylvään legendaarista salia. Edessä oli D-poikien C-poolin turnaus Valepan isännöimänä, Loimaan Jankkon ja Rantaperkiön Iskun höystämänä. Tiedossa oli tiukkoja pelejä. Äiti oli herätetty ajoissa, jotta eväspuoli olisi kunnossa. Roopen kännykän soittolista oli myös viritetty, ei muuta kuin matkaan.

Joukkueesta aisti voitontahtoa ja positiivisuutta jo ennen aamulenkkiä. Toni otti kuusi pelimiestä haltuun ja happihyppelylle. Nykynuorisossa on se mukava puoli, että pipoa ei tarvitse pakottaa päähän.

Avauksessa oli vastassa kotijoukkue Valepa. Pelin alussa näytti pahasti siltä, että jalat olivat vielä bussissa, mutta erän puolivälissä Toni muutti taktiikkaa ja sanoi, että syötetään kumpikin syöttö vastustajan kenttään. Tämä toimi paremmin kuin joka toinen syöttövirhe, erä Loimulle 25-18. Niklaksen ja Roopen kokemus auttoi pelin kasaamisessa. Peli vapautui ja seuraavassa erässä poikien virheet olivat todella vähissä, vaikka pelirohkeus kasvoi, erä Loimulle 25-11.

Sama meno jatkui Iskua vastaan ja ensimmäinen erä Loimulle 25-16. Toisessa erässä vastustaja sai pelistä kiinni ja trilleri nosti päätään. Isku ajoi Loimun johdon kiinni, perinteinen ”lentopallopeli alkaa 20-20 tilanteessa” näytti pitävän paikkansa. Isku oli erän lopun vahvempi ja vei erän 23-25. Voiton avaimia oli Juliuksen terävä hyökkäyspeli. Loimu keräsi vastaanotto-hyökkäyspelinsä, terästi syöttöä ja veti hurjalla pelihuumorilla kolmannen erän, joka palkittiin 15-10 tuloksella. Koko peli Loimulle 2-1 ja piikkipaikalta viimeiseen peliin.

Loimu käytti laajasti kuuden pelurin materiaalia, joka näkyi viimeisessä pelissä. Joukkue oli energinen ja voitontahtoinen. Peli oli rajua vääntöä ja erälukemat tiukasti Loimulle 25-22 ja 25-21. Allekirjoittaneeseen teki erityisen vaikutuksen Matiaksen passipeli, sekä Eemin ja Aatun taistelu kentän pinnassa.
Turnaus oli erinomainen ja joukkue onnistui laajasti. Suuri kiitos osaavalle valmennukselle, Tonin johdolla. A-J:n tilastoista on varmasti jo kaivettu kehittämiskohteet seuraaviin harjoituksiin. Tuulta päin!