keskiviikko 5. lokakuuta 2016

C-poikien kauden avausturnaus Halikossa

2016-2017 Kausi kännistyi Loimun D/C poikien osalta 1.10.2016 Halikossa. C-turnaus oli ns. tasonmittaus turnaus josta määräytyy aloituspooli. Joukkue jolla matkaan lähdettiin koostui kahdeksasta 2003-2005 syntyneistä pojista. 2003 Eetu, Kappe ja Onni, 2004 Jimi, Ville ( C ) ja Roni, sekä 2005 Tumppi ja Ossi. Ronilla ja Jimillä ennestään edustuksia kuusikkopelistä. 2003 syntyneet pelasivat nyt ensimmäiset lentopallopelinsä. Kokonaisuutena voidaan siis todeta, että joukkue oli ensi kertaa kuusikkona pelaamassa. Tältä pohjalta tavoitteet asetettiinkin enemmän pelin kehittämiseen kuin tulokseen. Staffi Halikossa Toni PV, Petu II-valm. Late tilastot ja Nikke huoltaja.




Viesti W – Loimu               2-1 (25-19, 26-28, 15-8)
Ensimmäinen peli alkoi jännittävin tunnelmin ja Viesti Heikkiniemen johdolla veikin erän alkua miten tahtoi. Erän kuluessa Loimun pojat saivat juonesta kiinni ja saivat 7 pisteen karkumatkan kiinni. Peli oli tasan 17-17. Noihin lukemiin kuiten kiri hyytyi ja loppuerä Viestille 8-2 ja sitä myöden Viesti erävoittoon.
Toiseen erään lähti selvästi taistelevampi Loimu. Reilu johto kuitenkin hyytyi loppua kohti kun Viesti paransi pelaamistaan. Jatkopisteiden jälkeen tärkeä erävoitto, etenkin itsetunnolle, Loimun pojille. Kolmannessa erässä näytti että ”vatsa oli jo täynnä” kun kerran oli erä voitettu. Viesti vei ja Loimu vikisi. Lopussa hieman kaunisteltiin numeroita mutta erä päättyi Loimun syöttövirheeseen. Viestille ansaittu 2-1 voitto, he halusivat voittoa enemmän ja tekivät vähemmän helppoja virheitä.
VO 45%, HY 28%, 17/+12  VO Jimi 100%, HY Tumppi 63%, 5/+5




Loimu -  ViLePa                  0-2 (11-25, 21-25)
Toiseen peliin. Vastustajalla oli yksi tyttökin mukana. Tämä tyttö oli joukkueelleen selkeä vahvistus. Hienoa että hyvät tytöt lähtevät rohkeasti mukaan poikien turnaukseen. Ensimmäinen erä meni kokonaan läpi sormien. Peli ei käynnistynyt ollenkaan. Erätauollakaan sitä ei kerrattu vaan otettiin suunta kohti uutta. Se olikin ihan toisen näköistä tekemistä. Harmi että hyvä peli ei riittänyt tällä kertaa erävoittoon asti. Hienoja suorituyksia kuitenkin roppakaupalla.
VO 45%, HY 27%, 10/-1     VO Roni 100%, HY Ossi 50%, 3/+1




Loimu – PuMa                    0-2 (8-25, 8-25)
Viimeinen peli. Ennen peliä tuli pojilta kommentteja vastustajasta. – Ei kai me noita vastaan pelata, - Kylläpä ne lujaa. Vastassa siis todellinen lentopallojoukkue isolla Jiillä. Todella fyysinen ryhmä. Heidän tekemistä oli ilo seurata. Tavoitteena tässä pelissä oli yksittäisissä suorituksissa. Hienoja suorituksia tulikin vaikka vastapainoksi kunnioitus oli hieman liiankin suurta vastustajaa kohtaan ja se kääntyi nöyristelyksi. Kuitenkin tässäkin pelissä loistavia yksittäisiä suorituksia ja pisteiden valossa me olimme paras joukkue PuMaa vastaan. Mieleen jäi etenkin Kappen hyvät takakenttä puolustukset.
VO 67%, HY 26%, 5/-1       VO Tumppi 75%, HY Ville 100%, 1/+1





Yhteenveto
Turnaus kokonaisuutena paljon odotettua parempi. Pelitapa saatiin sisäistettyä melko hyvin viikossa. Turnauksen sisällä peli parani ja etenkin palloton pelaaminen johon kiinnitettiin kokoajan paljon huomiota. Turnauksen ”sisupuukon” ansaitsee Kappe. Hän otti ”vanhempana” isoa roolia ja etenkin erinomaisella asenteellaan sai toisetkin ylittämään itsensä. hienoa oli nähdä valtavaa paloa kentälle ja pelaamaan vaikka pojalla elämänsä ensimmäinen lentopallopeli. Kaiken kaikkiaan jokainen poika ansaitsee hyvän arvosanan muutama jopa kiitettävän J. Peliaikaa jaettiin kaikille ja jokaiselle tuli erinomaisia suorituksia. Kolmen viikon päästä seuraavaan turnaukseen. Silloin pelataan jo poolivaihetta ja vastassa on oman tasoisia joukkueita. Silloin otetaan jo pientä tuloksellistakin tavoitetta.


Toni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti