torstai 15. maaliskuuta 2018

C pojille AM pronssit

11.3.2018 Salossa pidettiin C poikien AM finaalit. Paikalla oli alueelta kuusi joukkuetta. Valepan toinen joukkue oli joutunut jäämään pois loukkaantumisten vuoksi. Järjestävän seuran Salon Viestin ja Loimun kahden joukkueen ja Valepan lisäksi paikalla oli Lempäälän Jyry ja Rantaperkiön isku.

Turnaus toimi hyvänä välietappina ennen SM finaaleja.

Loimun kaksi joukkuetta, Mustat ja Oranssit pelasivat eri alkulohkossa.

Oranssien lohkovaiheen pelit päättyivät molemmat vastustajan 2-0 voittoihin. Vastassa oli SalVi ja RaIsku. Ajoittain hyviä hetkiä mutta tasoerot ovat vaan liian suuret. Oranssien pelit jatkui sijoitusotteululla LeJyä vastaan. Tässä LeJy 2-0 parempi.

Loimu Mustat pelasivat alkulohkossa ensin LeJyä vastaan, josta pojat kaivoivat niukan 2-0 voiton.

Toisessa pelissä vastaan asettui Valepa. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista oli päättynyt Loimun voittoihin. Nyt kävi toisin. Vaikka kumpaakin erää Loimu johti, tuli Valepa lopussa rinnalle ka paineli ohi. Isoin ero oli "ykköskosketuksessa" joka oli valepalle uskomattoman laadukas. Kohtia puolustuksia he kaivoivat myös huomattavasti enemmän. Tappio valepalle tiesi välierä vastustajaksi asettuu SalVi.

Viesti vei ottelun selvästi ja Loimun kohtalo oli tyytyä pelaamaan sijoista 3-4.

Loimun pelistä oli puuttunut koko päivän iloisuus ja pelistä nauttiminen.

Nyt valmentaja laittoi pronssipeliin avaus seitsikon pelkästään nuorempia C-ikäisiä 3 poikaa ja D-ikäisiä 4 poikaa. Loimun kovimmat pallon tappajat jäivät penkille.

Loimu vei erää johtaen 20 pisteeseen. Sillon Tamperelaiset kiilasivat rinnalle. Lopun vaihdot eivät tuottaneet haluttua tulosta ja avauserä vieraille 25-23.

Toiseen erään Loimu lähti samalla seitsikolla kuin ensimmäiseen.

Erä oli tasaista vääntöä taas 20 pisteen tietämille. Nyt lopun vaihdot tuottivat halutun lopputuloksen erä loimulle selvästi 27-25.

Pronssipeli sai arvoisensa päätöksen kun lähdettiin kolmanteen erään. Sinne Loimu tutulla seitsikolla. Kymmenen pisteen tuntumassa Loimu teki taas tutut vaihdot, samat kuin kahteen edelliseenkin. -03 tehomiehet keskelle.

Erä oli huikea taistelu loppuun asti ja päättyi tiukimmalla mahdollisella tavalla Loimun eduksi 15-13.

Pronssit Raisioon lukemin 2-1 (23-25, 27-25, 15-13) Otteluun saatiin tunnetta ja henkeä. Tästä hyvä jatkaa kohti kevään huipennusta. Sitä ennen joukkue ehtii taas hieman harjoittelemaan sormi ja hihalyöntiä.