tiistai 13. lokakuuta 2015

E-pojat avasi kauden Raisiossa 10.10.2015

Lauantaina 10.10.2015 avasivat E-pojat kuluvan kauden. Turnaus oli Loimun järjestettävänä joten tutuilla kentille päästiin kausi aloittamaan. 
Loimun E-pojat pelaavat kahdella jøukkueella (Mustat ja Oranssit) AM-sarjaa. Poikien puolella on säälittävän vähän joukkueita, AM-sarjassa viisi ja Tiikeri-sarjassakin vain hieman yli kymmenen. 
AM-sarjan joukkueet: Säkylän Urheilijat, Loimu Mustat ja Oranssit sekä VaLePan Mustang ja Galaxy.

Sääntömuutos E-nuorille tarkoitti pientä muutosta ja etenkin vapauksia vastaanottoon ja syöttövuoroon muutosta. Nyt joukkue syöttää aina kaksi syöttöä putkeen, riippumatta kumpi joukkue voittaa pallon. 
Sääntömuutokset olivat kaikki hyviä ja tervetulleita. Hienoa että asioita pyritään kehittämään......

Tässä turnausraporttia Loimu Oranssien valmentajan silmin.....

Lähtökohtana turnaukseen on saada pelaaminen näyttämään lentopallolta. Tarkoittaa että ollaan "pelin sisällä valmiudessa". Pelaaminen perustuu vastaanottoon / puolustamiseen - passiin - yhden käden hyökkäykseen. 

Loimu Oranseissa pelaa viisi poikaa, Ossi, Samppa, Jesse, Nooa ja Aatu. 

SäkU - Loimu Oranssit.  0-2  (19-25, 13-25)
Ensimmäinen peli ja erä alkoi hieman tunnustellen. Erää edettiin yli puoleen väliin hienoisessa Säkylän komennossa. Peli oli kuitenkin tasaista. Puolenvälin jälkeen Loimulaisten rutiini ja varmat suoritukset alkoivat puremaan ja erän loppu selvästi meille. 
Toinen erä oli alusta asti Loimun hallintaa ja se tulikin selvin numeroin. 
Näin kausi oli avattu 2-0 voitolla. 
Viimekauteen verraten ei suuria eroja ole tapahtunut joukkueiden välillä.....

Valepa Mustang - Loimu Oranssit  2-0  (25-10, 25-20)
Toiseen peliin.... Tiedossa oli etukäteen että vastaan asettuu turnauksen ja koko sarjan ehdoton ennakkosuosikki Mustang. Meidän olisi pystyttävä todelliseen huippusuoritukseen että voitaisiin haastaa vahvaa Valepaa...
Ensimmäisessä erässä lähdettiin kunnioittamaan liikaa, eikä vastaanotto / puolustus toiminut lainkaan ensimmäisen pelin tavoin. Osasyynä tietenkin vahvempi joukkue mutta, paljon jäi myös omaan piikkiin. 
Erä valepan murskaavaa ylivoimaa. 
Toiseen erään pojat selvästi sisuuntuivat ja vastaanotto ja puolustus rauhoittui. Alettiin saamaan selvästi enemmän hyökkäyksiä ja se jos mikä nostaa taisteluvireen.
Erän lopussa vielä hyvä vaihe mutta, sekään ei riittänyt. 
Ansaittu voitto matkasi Vammalaan..

Loimu Oranssit - Loimu Mustat. 2-0  (25-7, 25-18)
Viimeisenä pelinä paikallistaisto. Oranssit lähtivät ennakkosuosikkina peliin. 
Peli näytti kahden väsyneen joukkueen taaperrukselta ja siinä ei juurikaan hienouksia nähty. Voitto Oransseille ja sitä kautta kakkossija sarjassa. 

Yhteenveto...
Peli, pelaajat, suoritukset, valmius...... kaikki osa-alueet ovat parantuneet viimekaudesta vaikka samanlaisella kokoonpanolla ei ole ennen pelattukaan. 
Joukkueen yhteinen tekeminen ja loppuunasti yrittäminen on varmaan isoin askel ja isoin asia joka pitää nostaa esille. Myös pari pelaajaa pitää mainita. Ossi, joka on tehnyt valtavan harppauksen lyhyessä ajassa. Innostus ja harjoittelu ovat asiat jotka auttavat pelaajaa kehittymään ja vielä juuri tässä järjestyksessä. Se näkyy Ossissa. Peleissä rohkeus, etenkin hyökkäys puolella oli ihailtavaa. Ossin käsi toimi todella hienosti. Jos Ossi oli hyökkäyksen avain niin samaa voi sanoa Aatusta puolustuksessa ja vastaanotossa. Hän oli ehdoton ja varma alakerran lukko, joka nuoresta iästään huolimatta oli turnauksen hihaspesialisti. 
Myös kolmikko Jesse, Nooa ja Samppa ansaitsevat kaikki kiitettävän arvosanan turnauksesta. 
Näillä eväillä on hienoa jatkaa vammalaan kolmen viikon päästä ja siitä kautta eteenpäin. Toiveissa on vielä haastaa jopa Mustangit, ihan tosissaan :) 

Sitä ennen voitaisiin vaikka keskittyä taas harjoittelemaan lentopalloa......

Toni 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti