lauantai 24. lokakuuta 2015

D-pojat avasivat kauden Raisiossa 18.10.2015


Kaudella 2015-2016 Lounais-Suomessa pelaa 24 D-poika joukkuetta. Joukkueet on jaettu kuuteen, neljän joukkueen lohkoon. Ensimmäinen turnaus joka on joukkueiden tasonmittausturnaus, pelattiin 18.10 Kerttulan liikuntahallissa. Turnaus oli meille tuplaiso koska järjestimme kahden lohkon (T5 ja T6) turnauksen. Loimun joukkueita oli mukana kolme, Loimu Oranssit, Loimu Musta ja Loimu MikkoEskot.

Tässä turnauksesta Loimu Mustat joukkueen näkökulmasta.

Mustien lisäksi lohkossa oli Loimu MikkoEskot, RV Black ja Jankko.
Mustien joukkue koostuu kuudesta pelaajasta. Edelliskauden joukkueen runko Roni, Ville ja Jimi ovat saanut tällekaudelle rinnalle kolme uutta, Teemun Samin ja vasta lentopallon aloittaneen Viljamin. Sami oli jalkavamman vuoksi pois kauden avauksesta. Valmennuksesta Mustien joukkueessa vastasi Toni ja Petu.

Loimu Mustat - RV Black  0-2 (9-25, 11-25)
Numeroiden valossa 100-0 kuokkaan. Peli ei kuitenkaan mennyt ihan 100-0. Loimun pojat pelasivat, taistelivat ja näyttivät hyvää ilmettä läpi ottelun. Pitkiä palloralleja, hyviä puolustuksia ja rohkeita hyökkäyksiä nähtiin kerta toisensa perään.
Kaikki kunnia kuitenkin Rikalan pojille, heiltä loistava jopa hieman "ylihyvä" peli meitä vastaan. Se oli kuitenkin hyvä osoitus millaista peli on kun pääsee hyvää flow-tilaan. Onnea RV, ansaittu voitto.

Loimu Mustat - Jankko  2-1 (19-25, 25-19, 15-10)
Ennalta luodun kuvan perusteella Jankko oli juuri meidän "päävastustaja", mitä tulee joukkueiden tasoon. Peli toisti hyvin pitkälle ensimmäisen pelin ilmettä. Tälläkertaa Loimu oli vain piirun verran parempi. Rohkea pelaaminen tuotti tulosta.

Loimu MikkoEskot - Loimu Mustat  2-0  (25-12, 25-21)
Ennen peliä oli asetelma Daavid vastaan Goljat.... ja sitä se oli pelinkin aikana. Mustille tuli opetus miten pitäisi pelata kun vastassa on pituusylivoima.
Kuitenkin rohkealla tekemisellä oltiin aika-ajoin hyvinkin mukana. Isoin ero tuli pintapalloissa joita MikkoEskot dominoivat. Mustat saivat myös tuntea miltä tuntuu kun pääsee puollustamaan kovaa lyöntiä. Valmius - liikkuminen puolustus paikkaan - puolustus...... Tästä Ville näytti hyvää esimerkkiä :)
Ensimmäistä kertaa poikien pelaaja historiassa luotiin ns. puolustutaktiikka. Pääsääntöisesti se unohtui mutta, pari kertaa kun se muistettiin, tuotti se tulostakin. Taktiikkaa tullaan pikkuhiljaa ja peliajattelua lisätään asteittain kuluvalla kaudella.
Toisessa erässä uskallettiin jopa haastaa tosissaan ylivoimasta vastustajaa, erää johdettiin aina 17 pisteeseen asti. Loppuun asti se ei ihan kuitenkaan vielä riittänyt....

Yhteenveto
Ensimmäinen D-turnaus antaa luvan odottaa kaudelta hyvää tekemistä. Uudet pelaajat Teemu ja Viljami ajettu Loimun joukkueeseen sisään. Pojat olivat hyviä, Viljamin nopeus, rohkeus ja etenkin puolustus pelaaminen tulee vielä tulevaisuudessa olemaan kovaa valuuttaa. Teemu pelasi hyvän tai jopa erinomaisen turnauksen, varmat vastaanotot ja päälle hyvät tehot hyökkäyksessä olivat iso avain joukkueen hyvään pelaamiseen. Ilahduttavaa oli myös passipelin parantuminen, se taas osakseen johtuu vastaanoton parantumisesta, tätä kautta paranee myös hyökkäys. Ei muuta kuin ketsuppipullo auki :)

Ennen seuraavaa turnausta voidaan vaikka harjoitella taas lentopalloa........


Toni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti